5 mei 2011

Seizoen 2010/2011: Feyenoord tussen hoop en vrees (video)


Een overzicht van dit rampzalige seizoen in beeld en geluid.  Vele dieptepunten, maar ook gedenkwaardige momenten waarmee het Legioen zich weer onderscheidt van de rest. Trouw, en groots.


2010/2011 laat zich nog het beste vergelijken met de rampzalige eind jaren tachtig. De club heeft in oktober 2010 opnieuw op het randje van een faillissement gestaan. Pim Blokland staat op om de club en zijn investeringen te redden, en brengt de VvF en SsF in het leven.

Ondertussen verdwijnt het ene plan voor 'het nieuwe stadion' in de prullenbak en maakt plaats voor het andere. De gemeenteraad is niet van plan een stuiver te investeren in de plannen van de stadiondirectie. Iedere Feyenoorder die gruwelt van gloednieuw beton, daken op stadions en multifunctionaliteit, kan opgelucht adem halen. 

Helaas voor hen wordt renovatie van ons heilige stadion echter nooit als serieuze en haalbare optie gezien. Voorlopig ziet het er dus niet naar uit dat Feyenoord snel grote stappen kan maken met de begroting en dus met sportief succes.

Alsof dat niet genoeg is kent het seizoen nog meer memorabele momenten: de herdenking van de gevallen supporters, het jubileum van Ove Kindvall, het overlijden en gedenken van 'ome' Fred Blankemeijer en Coen Moulijn. Het Legioen eert hen op grootse wijze.

Ook het stijf uitverkochte stadion daags na de beschamende nederlaag in Eindhoven, maakt diepe indruk. Er hangt een ongrijpbare sfeer, verslagenheid. Maar het leed wordt gedragen. Feyenoorder ben je niet voor de lol.

Kortom, Feyenoord verkeert tussen hoop en vrees. Hoe beter dat weer te geven dan in een seizoensoverzicht van 'de randzaken' van het spel:



Bottleneck

5 mei 2011